HOME
SKILLS
CV
in
Front-end Development
Front-end Development
Sinds de Havo (2004) heb ik met HTML en CSS leren werken. Later, op Avans Hogeschool, begon ik mij in JavaScript te verdiepen. Door de jaren heen heb ik zowel voor klanten als voor mijzelf vele websites gemaakt.
User Needs
User Needs
Voor een aardig aantal projecten heb ik onderzoeken gedaan naar behoeften, wensen, doelgroepen en verschillende technologieën. Regelmatig heb ik persona's en storyboards gecreëerd, maar ook customer journeys om inzicht te krijgen in gebruikers en hun potentiële valkuilen, kansen, sterke en zwakke punten en denkprocessen.
Informatie Architectuur
Informatie Architectuur
Voor diverse applicaties heb ik de informatie-architectuur en het informatie-ontwerp ontwikkeld. Door gebruik te maken van sitemaps, navigation maps en userflows kon ik de soms vrij complexe samenhang van functionaliteiten en informatie ordenen. Door te visualiseren heb ik degelijke informatie-ontwerpen gemaakt. Dit alles kwam bij sommige projecten samen in een Functioneel Ontwerp.
Interface Design
Interface Design
Omdat een applicatie zonder interface geen applicatie is, heb ik voor zowat elk project wireframes ontwikkeld. Hiervoor heb ik vaak tools als Axure, Sketch of Adobe XD gebruikt.
Interaction Design
Interaction Design
Voor diverse projecten heb ik het interactie-ontwerp verzorgd. Daarbij maak ik vaak gebruik van visualisaties om het idee over te brengen en vast te leggen.
Prototyping
Prototyping
Met het oog op gebruikerstesten, Front-end Developers of presentaties, heb ik veel interface-ontwerpen doorontwikkeld in klikbare prototypes. Via onderstaande knoppen zijn meerdere klikbare prototypes te vinden.
User Testing
User Testing
Door middel van prototype (usability) testing, card sorting, eye tracking, A/B-tests en expert reviews heb ik bij veel projecten onvoorziene pijnpunten op weten te lossen. Soms hebben deze testen geleid tot compleet nieuwe inzichten of ideeën.
Visual Design
Visual Design
Voor verschillende websites en applicaties, heb ik het visuele ontwerp verzorgd. Daarnaast heb ik soms ontwerpen gemaakt voor de kaften van cd's. En soms maak ik voor de lol een mooie vector in Illustrator, die ik dan als bureaublad-achtergrond gebruik.
3D Design
3D Design
Door de jaren heen heb ik veel dingen gemaakt in 3DsMax. Vaak met een jongensachtige voorliefde voor grote machines, voertuigen en schepen.