HOME
SKILLS
CV
in
Vorig
Project
Volgend
Project
Mini-project:
Pantry Applicatie
Samenvatting
Probleemstelling
Terwijl ik bij TriOpSys werkte, hing er in de pantry (kantine) een ongebruikt 4k-scherm. De directeur wilde graag invulling geven aan dit scherm en gaf mij de opdracht hier iets voor te verzinnen en te ontwerpen. Dit interne projectje mocht ik enkele uren per week draaien naast het project waar ik met mijn team op zat.

Oplossing
Dit concept bestond uit een wireframe voor het 4k-scherm en het ontwerp voor een Content Management Systeem waarin afbeeldingen en RSS-links voor de feed kunnen worden aangepast. Na goedkeuring heb ik de interface voor het 4k-scherm ontwikkeld in Angular/TypeScript. Een meer ervaren developer heeft het CMS opgezet binnen een beveiligde omgeving.

Resultaat
Het resultaat is een applicatie die prachtige foto’s toont met hiernaast steeds nieuwe updates van de Twitter van TriOpSys, RTL Nieuws en Computable. Tevens is ook het weer van deze week te zien.

Proces
Ik begon dit project met een gesprek met de directeur over zijn wensen, eisen en behoeften. Hij wensde graag de mogelijkheid om mooie afbeeldingen te tonen naast actualiteiten over TriOpSys en de IT-branche. De belangrijkste eis was dat de applicatie goed beveiligd zou zijn. Hierover zou overleg hebben met iemand van systeembeheer. Vervolgens ben ik een creatief proces gestart om ideeën te verzamelen en schetsen te maken. Op basis hiervan heb ik een concept ontwikkeld dat ik heb voorgelegd aan de directeur.
Bekijk ook...
Case Study:
BeoordelingsApplicatie
Case Study:
Slim naar Antwerpen
Case Study:
E-coach Applicatie
Re-design:
Fruity