HOME
SKILLS
CV
in
Vorig
Project
Volgend
Project
Pantry Applicatie
Pantry Applicatie
Introductie
Deze applicatie is gemaakt voor in de pantry van het gebouw van TriOpSys. De directeur zocht een toepassing voor een groot scherm in de pantry dat ongebruikt was. Zodoende is de Pantry Applicatie ontstaan als een informatieve, maar ook decoratieve invulling die medewerkers een ontspannende achtergrond biedt tijdens de lunch of een bak koffie.
Systeemontwerp
De directeur sprak de wens uit om foto's van landschappen van zijn vakanties te gebruiken in de Pantry Applicatie. Deze foto's zouden dan via een beveiligde omgeving naar de applicatie moeten worden overgezet.De applicatie draait namelijk binnen de servers van TriOpSys, terwijl deze gevoelige informatie bevatten. In overleg met de directeur en met systeembeheerders is een plan gemaakt om de applicatie op een veilige, maar toegankelijke manier te laten werken.
Interface Design
Omdat de Pantry Applicatie qua informatie en interface een vrij eenvoudig concept is, is er geen uitgebreide informatie-architectuur gemaakt en ook geen informatie-ontwerp. Het interface-ontwerp is dus voortgekomen uit een vrije creativiteit. Ik ben begonnen met schetsen en heb gespard met collega's om ideeën op te doen. Hieruit zijn verschillende ontwerpen naar voren gekomen, waaruit ik een esthetische keuze gemaakt heb.
Visual Design
Voor het visuele design heb ik mij gehouden aan de stijlregels die zijn vastgesteld binnen TriOpSys. Maar tevens heeft de enigszins officieuze, vooral op ICT gerichte bedrijfscultuur mij beïnvloed. Dit bracht mij tot het gebruik van witte achtergronden, de inzet van het logo van TriOpSys en een rustieke stijl die strak en rechthoekig overkomt.
Oplossing
Het Uiteindelijke ontwerp van de Pantry Applicatie biedt een strakke, maar eenvoudige en elegante invulling voor een groot scherm. Lunchende en koffie drinkende medewerkers zullen zich kunnen verwonderen over mooie achtergrond-afbeeldingen. Maar zij kunnen ook de laatste maatschappelijke, technische en bedrijfsinterne nieuwtjes volgen en dit kan weer dienen als gesprekstof tegenover collega's. Door een beveiligde omgeving kunnen bevoegde personen altijd op een veilige manier de RSS-feed of afbeeldingen aanpassen.