HOME
SKILLS
CV
in
Vorig
Project
Volgend
Project
Mini-project:
Virtual Daylight System
Virtual Daylight System
Opdracht en ontwikkeling
Het Virtual Daylight System (VDS) is ontwikkeld in opdracht van Philips. Het vormt een interface waarmee men UV-lampen kan bedienen om zo te genieten van de voordelen van UV-licht. Dit komt voort uit de wetenschap dat mensen tegenwoordig meer tijd binnenhuis doorbrengen en daardoor de voordelen van de aanmaak van vitamine D en endorfine kunnen missen.

Voor dit project heb ik onderzoek gedaan naar UV-licht, de doelgroep en het bieden van een vertrouwd en veilig gevoel omdat UV-licht toch eng lijkt te zijn voor sommige mensen. Vervolgens heb ik een informatie-ontwerp en een interface-ontwerp gemaakt. Het VDS is erop gericht om klein en overzichtelijk te zijn en gebruikers snel te laten begrijpen hoe het werkt.
Eindproduct
De oplossing voor het Virtual Daylight System is een eenvoudige, effectieve interface geworden. Gebruikers kunnen simpel bepalen welk huidstype zij hebben om zo automatisch de optimale hoeveelheid UV-licht te laten bepalen. Het systeem zal nooit een schadelijke hoeveelheid UV-licht afgeven, maar door instellingen wel voldoende zodat mensen met elk huidtype kunnen genieten van de voordelen.
Bekijk ook...
Case Study:
BeoordelingsApplicatie
Case Study:
Slim naar Antwerpen
Case Study:
E-coach Applicatie
Mini-project:
Pantry Applicatie