HOME
SKILLS
CV
in
Vorig
Project
Volgend
Project
Virtual Daylight System
Virtual Daylight System
Introductie
Het Virtual Daylight System (VDS) is ontwikkeld in opdracht van Philips. Het vormt een interface waarmee men UV-lampen kan bedienen om zo te genieten van de voordelen van UV-licht. Dit komt voort uit de wetenschap dat mensen tegenwoordig steeds meer tijd binnenhuis doorbrengen. Het project rondom het VDS is gericht op de badkamers van hotels, om gasten kennis te laten maken het de nieuwe mogelijkheden rondom UV-licht. Het is erop gericht om eenvoudig door iedereen te worden bediend.
Enkele van de voordelen van UV-licht zijn dat dit licht de aanmaak van bepaalde hormonen zoals endorfine (gelukshormoon) stimuleert, maar ook dat het een positieve uitwerking heeft op onze biologische klok en aanmaak van vitamine D.
User Needs
Een onderzoek naar de doelgroep, UV-licht en huidtypen was leidend voor het ontwerp. Waarom huidtypen? Mensen met een donkerdere huid hebben iets meer UV-licht nodig om van de voordelen te genieten. Op basis van het onderzoek zijn diverse persona's gemaakt. Ook zijn er storyboards en moodboards gemaakt om het proces en de sfeer te visualiseren van een hotelgast die het VDS gebruikt. Een customer journey biedt inzicht in de taken, benodigheden en touch points van een klant die het VDS leert kennen.
Customer Journey
Information Architecture
Met behulp van sitemap, navigation maps, flowcharts, visualisaties en een Functional Design Document ben ik tot een inzichtelijk en degelijke informatie-ontwerp en informatie-architectuur gekomen. Het informatie-ontwerp kenmerkt zich door overzichtelijkheid, eenvoud en less is more. De gebruiker krijgt weinig verschillende schermen en weinig tekst voorgeschoteld.
Flowchart
Interface Design
Om tot een goed interface-ontwerp te komen heb ik verschillende wireframes gemaakt. Door een itererend proces heb ik deze steeds verder verbeterd door de ervaring eenvoudiger, overzichtelijker en begrijpelijker te maken. Uiteindelijk is een klikbaar prototype gemaakt dat onder andere is ingezet voor gebruikerstesten. Op basis van deze testen is de interface nog iets verder verbeterd.
Oplossing
De oplossing voor het Virtual Daylight System is een eenvoudige, effectieve interface geworden. Gebruikers kunnen simpel bepalen welk huidstype zij hebben om zo automatisch de optimale hoeveelheid UV-licht te laten bepalen. Het systeem zal nooit een schadelijke hoeveelheid UV-licht afgeven, maar door instellingen wel voldoende zodat mensen met elk huidtype kunnen genieten van de voordelen.